RENOVATIE BRUGGEN MAASSLUIS

Bruggen Maassluis (3).JPG

De gemeente Maassluis heeft in samenwerking met ingenieursbureau Movares opdracht gegeven aan conserveringsbedrijf GSB om de Schans- en de Koepaardbrug in Maassluis te conserveren. Besloten is om de Koepaardbrug op locatie te conserveren en de Schansbrug te demonteren en na conservering weer te monteren.

GSB heeft het bedrijf Spie Hofman gevraagd om de Koepaardbrug gereed te maken voor conservering en de Schansbrug te demonteren, te transporteren en weer te monteren. ProTectS Engineering is in eerste instantie door Spie Hofman ingeschakeld als adviseur om te assisteren bij de werkzaamheden voor de beide bruggen. Het transport van de Schansbrug (ophaalbrug, zie foto 3) naar de conserveringshal en terug is door ProTectS Engineering verzorgd. Daarnaast is er geassisteerd bij de voorbereidende werkzaamheden voor het conserveren van de Koepaardbrug (basculebrug, zie foto 2). Lopende het project is ProTectS Engineering als adviseur, na bewezen expertise, opgeklommen van Spie Hofman naar de opdrachtgever GSB. 

In januari 2012 zijn de bovenbouw en het rijdek van de Schansbrug gedemonteerd en getransporteerd naar een locatie in Maassluis, waar de delen gerenoveerd en geconserveerd zijn. Na deze werkzaamheden is de brug weer terug gebracht naar zijn oude locatie in Maassluis, waar hij op 5 juni 2012 is gemonteerd. Binnen het proces heeft ProTectS Engineering toezicht gehouden op de demontage, de montage en de oplevering van de Schansbrug.

Nadat de Schansbrug is opgeleverd, is eind juni 2012 gestart met de renovatie van de Koepaardbrug. De renovatie van de beide bruggen is september 2012 succesvol afgerond.

14-07-2012

« Terug