TOETSING ONTWERP CRUQUIUSBRUG

Cruquiusbrug (2).JPG

De Cruquiusbrug nabij Heemstede in de N201 wordt vernieuwd. In 2023 vervangt de provincie Noord-Holland de oostelijke brug richting Heemstede. Ook vindt er in deze periode groot onderhoud plaats aan de westelijke brug richting Hoofddorp. De nieuwe Cruquiusbrug is een bijzonder en ambitieus innovatieproject. De brug wordt circulair, energieneutraal en zo onderhoudsarm mogelijk gebouwd.

Het toetsend bureau Infrastructural Risk Inspections (IRI-BRI), is een onderneming met kernactiviteiten als het toetsen van ontwerpen en toetsen van de uitvoering van bouwwerken, met name toegespitst op de civiele techniek en de railinfra. IRI-BRI heeft van de Combinatie Van Hattum & Blankevoort / Hollandia Infra de opdracht ontvangen om het integrale ontwerp te toetsen.

ProTectS Engineering is door IRI-BRI gevraagd om het Definitief en Uitvoering Ontwerp (DO en UO) van de werktuigbouwkundige delen risicogestuurd te toetsen. Het DO van de nieuwe Cruquiusbrug A is getoetst in 2022 en het UO van hetzelfde object in 2023. Na afronding van het ontwerp van Cruquiusbrug B (renovatie) dient eveneens een risicogestuurde toets uitgevoerd te worden op het ontwerp.

Cruquiusbrug (1)

Cruquiusbrug (2)

Cruquiusbrug (3)

Cruquiusbrug (4)

Cruquiusbrug (5)

Cruquiusbrug (6)

16-1-2024

« Terug