CONSERVERING HARTELKERING

Conserveren Hartelkering (5).jpg

De Hartelkering bevindt zich in het Hartelkanaal bij Spijkenisse en is één van de meest recente onderdelen van de Deltawerken. De bouw van de Hartelkering vond plaats tussen 1990 en 1996. De Hartelkering bestaat uit twee ellipsvormige schuiven met een overspanninglengte van 49 en 98 meter.

Deze twee schuiven worden in het kader van onderhoudswerkzaamheden in 2016 gedemonteerd en naar het terrein van Hollandia in Krimpen aan den IJssel gebracht. Daar worden de schuiven gereinigd en waar nodig gerepareerd. De schuiven worden vervolgens plaatselijk gestraald, waarna de gehele constructie opnieuw zal worden geconserveerd.

Het Gelders Straal- en Schildersbedrijf (GSB) uit Ochten heeft de opdracht voor deze werkzaamheden ontvangen. De hijs- en transportwerkzaamheden zullen door Hollandia Services B.V., als onderaannemer, worden uitgevoerd. ProTectS Engineering is door GSB gevraagd om de technische projectbegeleiding te verzorgen.

Eind april 2016 zijn de schuiven gedemonteerd en naar Krimpen aan den IJssel getransporteerd. Hier zijn ze gereinigd, gerepareerd, gestraald en geconserveerd. De enorme hydraulische cilinders waarmee de schuiven worden bewogen, circa 80 ton per stuk, zijn teruggegaan naar de fabrikant voor revisie. In augustus 2016 zijn de schuiven weer gemonteerd in het Hartelkanaal naar volle tevredenheid van de klant.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

7-11-2016

« Terug