ONDERHOUD VERTICALE ROLWAGENS MAESLANTKERING

Verticale rolwagen Maeslantkering (2).JPG

De Maeslantkering inde Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland is een in 1997 in gebruik genomen stormvloedkering. De kering die bestaat uit twee enorme deuren die scharnieren om enorme kogelgewrichten is het laatste onderdeel van de Deltawerken. ProTectS Engineering verzorgt de projectbegeleiding van conserveringswerkzaamheden aan een onderdeel van deze Maeslantkering.

 

De Maeslantkering vormt samen met de Hartelkering  en de dijkverbreding Rozenburg de Europoortkering. Deze Europoortkering beschermt een belangrijk gebied waar miljoenen mensen wonen en werken. Vanwege deze cruciale functie is onderhoud van de kering van levensbelang. Gedurende onderhoudswerkzaamheden aan de Maeslantkering worden de verticale rolwagens van de kering gereviseerd.

ProTetcS Engineering verzorgt voor straal- en schildersbedrijf Feijenoord de projectbegeleiding van de conservering van één van deze verticale rolwagens van de Maeslantkering. De verticale rolwagen is door Hollandia Services B.V. gedemonteerd en op locatie opgesteld. Ten behoeve van de conserveringswerkzaamheden is er tevens een steigerconstructie met folie om geplaatst. De losse onderdelen van de verticale rolwagen zijn geconserveerd in de conserveringshal van Hollandia in Krimpen aan de IJssel.

 

 

6-8-2015

« Terug