ONDERHOUD GALECOPPERBRUG UTRECHT

gallecopperbrug-werkzaamheden_tcm26-313613.jpg

De Galecopperbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in de snelweg A12 bij Utrecht is de op één na drukste brug van Nederland. Dagelijks passeren hier 220.000 voertuigen. De -Galecopperbrug is een zogeheten tuibrug, waarbij het brugdek via stalen kabels (tuien) is opgehangen aan hoge torens (pylonen). Om de brug ook in de toekomst veilig te houden wordt er in de periode 2022 tot begin 2024 onderhoud uitgevoerd aan de zuidelijke brug, waarop het verkeer rijdt richting Arnhem.

Door de groei van het steeds zwaardere vracht- en autoverkeer is de belasting op de brug de afgelopen decennia namelijk flink toegenomen. Daarnaast vertonen de tuien van de brug richting Arnhem roestvorming. Ze naderen het einde van hun levensduur en worden vervangen.

De firma KWS heeft de opdracht gekregen om bovengenoemde werkzaamheden uit te voeren. De werkzaamheden aan de stalen brug (de voorbereiding, fabricage en montage) zijn door KWS uitbesteed aan CT de Boer. ProTectS Engineering is door CT de Boer gevraagd om technische ondersteuning te leveren tijdens de voorbereiding en realisatie van de werkzaamheden. 

gallecopperbrug-werkzaamheden_tcm26-313613

Bron: Rijkswaterstaat

20-9-2022

« Terug